Sanacija mosta u Halilovićima

Nakon što je početkom januara ove godine došlo je do urušavanja mosta u sarajevskom naselju Halilovići, te nakon mnogobrojnih najava o kojima je Istinomjer već pisao, most i dalje nije saniran.

Podsjećamo, Direkcija za ceste Kantona Sarajevo dala je rok vlasnicima komunalnih instalacija da do 6. maja uklone svoje instalacije koje se nalaze oko mosta kako bi firma Euro-Asfalt mogla početi i sa konkretnim radovima na mostu. Za nadzor nad izvođenjem radova bio je zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo (KS), a iz Direkcije za ceste KS rekli su da je rok za završetak radova 30 dana.

 

Izmještanje instalacija je preduslov da izvođač počne sa radovima, a koji ima rok od 30 dana da završi rekonstrukciju ovog mosta. Vrijednost projekta je 180.000 KM.

Mirzet Sarajilić, 03.05.2019.

Također, ranije je najavljeno da se u ovaj most neće se značajnije ulagati jer su u budućnosti planirani izmjena korita Miljacke i rušenje mosta, pa će se stoga samo sanirati nastala oštećenja i rasteretiti most od instalacija koje su bile zakačene na njega.

Iako su pripremni radovi počeli u maju, sanacija mosta koja je trebala biti okončana početkom juna, još uvijek nije završena.

S obzirom da je rok za završetak radova na sanaciji mosta u naselju Halilovići prošao a radovi nisu završeni, Istinomjer će Direkciji za ceste KS dati ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Još nije formirano zajedničko operativno tijelo BiH i Turske za pitanja prometa i infrastrukture

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održao je u maju ove godine bilateralni...

Sanacija Rafinerije nafte Brod i dalje na čekanju

Nakon eksplozije u naftnoj rafineriji Brod, koja se dogodila početkom oktobra prošle godine, vlasti Republike Srpske obećale su pomoć kako bi se rafinerija vratila u pogon a radnici zadržali svoja...

Radovi na pješačkom mostu na Ilidži nisu okončani ni do kraja jula

Radovi na pješačkom mostu na Ilidži, koji će spajati naselja Pejton i Lužani trebali su biti okončani krajem jula 2019. godine, no po treći put je došlo do produžetka roka za okončanje radova, te bi...