“Hitna sanacija” mosta u Halilovićima još uvijek nije započela

Početkom januara ove godine došlo je do urušavanja mosta u sarajevskom naselju Halilovići. Most kojim cirkuliše, između ostalog, i teretni saobraćaj već duže vremena je ozbiljno oštećen, a iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo nakon njegovog oštećenja najavljena je hitna sanacija mosta. Od ove najave, do danas, prošlo je skoro tri mjeseca a sanacija mosta još uvijek nije započela.

U januaru ove godine, iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, saopćeno je da će se pristupiti hitnoj sanaciji mosta u sarajevskom naselju Halilovići.

Do nas je stigla informacija da je u potpunosti oborena jedna strana mosta na kojoj su bile postavljene i instalacije. Ekipe su na terenu da obezbijede mjesto i postave adekvatnu signalizaciju. Ranije je pokrenuta procedura da se radi sanacija mosta, ali zbog ovakvih okolnosti morat će se krenuti u hitnu sanaciju. Sanacija je potrebna i zbog postavljanja brojnih instalacija na most, a, prema našoj evidenciji, veliki broj instalacija koje su postavljene na most nemaju adekvatne dozvole za postavljenje.

Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, 21.01.2019.

Podsjećamo, većem oštećenju mosta prethodila je pukotina koja je ozbiljno oslabila most, u decembru 2018. godine, a kako pravovremeno nije reagovano nastala je još veća šteta.

Uvid u stanje na terenu pokazuje da je most u izuzetno lošem stanju a preko njega se i dalje redovno odvija saobraćaj. Inače, ova cesta je veoma prometna, obzirom da vodi do Carinskog terminala u Halilovićima i svakodnevno ovim putem, osim putničkih, prolazi i veliki broj teretnih vozila.

Od urušavanja mosta prošlo je skoro tri mjeseca, od pucanja konstrukcije i više, a najavljena “hitna sanacija” mosta još uvijek nije započela, zbog čega Direkcija za puteve KS od Istinomjera dobija ocjenu neispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Stvaraju se uslovi za obnovu Bistričke stanice

Na sjednici održanoj 26. juna 2019. godine Gradsko vijeće Grada Sarajeva (GV) jednoglasno je usvojilo odluku kojom se...

Najavljena izrada nacrta plana za zaštitu kanjona rijeke Misoče

Na sastanku koji je ministrica okoliša i turizma u Vladi FBiH, Edita Đapo održala sa  ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i ministrom komunalne privrede i infrastrukture Vlade...Hoće li konačno Federacija BiH usvojiti Strategiju za mlade?

Zastupnici/ce u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH) podržali su inicijativu Senaida Begića iz Socijaldemokratske partije BiH (SDP) da u Federaciji bude donesena Strategija za...