Sadik Ahmetović: Jašarević je "nenormalni vehabija"

Sadik Ahmetović

“Vehabija Mevlid Jašarević je nenormalna osoba, jer normalna osoba ne može uzeti pušku i pucati nasumice po gradu”, izjavio je Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH.

(Nezavisne novine, 6. 11. 2011.)

Komentar:

Ne ulazeći u beskrajnu i besciljnu filozofsku raspravu o tome šta je “normalno”, a šta “nenormalno”, idući isključivo faktima, Sadik Ahmetović je nesporno u pravu. I ne samo to, nego normalan čovjek svaku vrstu ideologije koja mu je “servirana”, a koja u srži nosi nasilje i mržnju prema drugom i drugačijem, sa prezirom odbacuje.
No, postavlja se još dva pitanja za ministra:
1. Ko je dozvolio “nenormalnom vehabiji” da uđe u BiH, iako je poznato da Jašarević ima podebeo dosije, sa međunarodnim “iskustvom”?
2. Ko je “dozvolio” takvom čovjeku da se “mrtav-‘ladan” došeta do centra Sarajeva, iako je i na prvi pogled i više nego sumnjiv? Takođe nas zanima gdje je u svemu OSA/OBA, koja je, valjda, sigurnosna agencija koja treba spriječiti ovakve događaje, pogotovo uzevši u obzir da je ambasada SAD objekat koji je “zanimljiv” svim profilima domaćih i svjetskih terorista, ako je suditi po napadima na objekte te zemlje u svijetu.
Sumirajmo – Ahmetović je u pravu onoliko koliko je i suodgovoran za sigurnosne propuste.

Protiv SDA, pa sa SDA

U ponedjeljak, 15. jula ove godine Povjereništvo Kantonalnog odbora SDP Tuzla jednoglasno je donijelo odluku o...

SDS nije podržao Dodikov veto

Narodna Skupština Republike Srpske (NSRS) podržala je prijedlog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika da blokira stupanje na snagu odluke kojom bi se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju...Stanić se predomislio po pitanju vitalnog entitetskog interesa

Nakon što je Predsjedništvo BiH na svojoj 4. redovnoj sjednici usvojilo Zaključak o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna - Pelješac od strane Republike...