Sadik Ahmetović: Jašarević je "nenormalni vehabija"

Sadik Ahmetović

“Vehabija Mevlid Jašarević je nenormalna osoba, jer normalna osoba ne može uzeti pušku i pucati nasumice po gradu”, izjavio je Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH.

(Nezavisne novine, 6. 11. 2011.)

Komentar:

Ne ulazeći u beskrajnu i besciljnu filozofsku raspravu o tome šta je “normalno”, a šta “nenormalno”, idući isključivo faktima, Sadik Ahmetović je nesporno u pravu. I ne samo to, nego normalan čovjek svaku vrstu ideologije koja mu je “servirana”, a koja u srži nosi nasilje i mržnju prema drugom i drugačijem, sa prezirom odbacuje.
No, postavlja se još dva pitanja za ministra:
1. Ko je dozvolio “nenormalnom vehabiji” da uđe u BiH, iako je poznato da Jašarević ima podebeo dosije, sa međunarodnim “iskustvom”?
2. Ko je “dozvolio” takvom čovjeku da se “mrtav-‘ladan” došeta do centra Sarajeva, iako je i na prvi pogled i više nego sumnjiv? Takođe nas zanima gdje je u svemu OSA/OBA, koja je, valjda, sigurnosna agencija koja treba spriječiti ovakve događaje, pogotovo uzevši u obzir da je ambasada SAD objekat koji je “zanimljiv” svim profilima domaćih i svjetskih terorista, ako je suditi po napadima na objekte te zemlje u svijetu.
Sumirajmo – Ahmetović je u pravu onoliko koliko je i suodgovoran za sigurnosne propuste.

Halid Genjac

Statuti DF-a i SDP-a BiH demantuju tvrdnju Halida Genjca

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA), Halid Genjac tokom nedavno održanog 7. Kongresa ove političke...

Nakon Deklaracije iz 2015. godine PDP nije “trajno isključio” SDA iz potencijalnih koalicija

Na svom 7. Kongresu održanom 14.09.2019. godine Stranka demokratske akcije (SDA) pored ostalog usvojila je Programsku deklaraciju. Uslijedile su reakcije jednog dijela političkih subjekata i njihovih...Uskoro završetak gradnje polaznog autobuskog stajališta u Vogošći

Polovinom marta  2019. godine, između Opštine Vogošća i firme Termo Beton iz Breze, potpisan je ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći. Kako je tada navedeno, planirano je...