Sadik Ahmetović: Jašarević je "nenormalni vehabija"

Sadik Ahmetović

“Vehabija Mevlid Jašarević je nenormalna osoba, jer normalna osoba ne može uzeti pušku i pucati nasumice po gradu”, izjavio je Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH.

(Nezavisne novine, 6. 11. 2011.)

Komentar:

Ne ulazeći u beskrajnu i besciljnu filozofsku raspravu o tome šta je “normalno”, a šta “nenormalno”, idući isključivo faktima, Sadik Ahmetović je nesporno u pravu. I ne samo to, nego normalan čovjek svaku vrstu ideologije koja mu je “servirana”, a koja u srži nosi nasilje i mržnju prema drugom i drugačijem, sa prezirom odbacuje.
No, postavlja se još dva pitanja za ministra:
1. Ko je dozvolio “nenormalnom vehabiji” da uđe u BiH, iako je poznato da Jašarević ima podebeo dosije, sa međunarodnim “iskustvom”?
2. Ko je “dozvolio” takvom čovjeku da se “mrtav-‘ladan” došeta do centra Sarajeva, iako je i na prvi pogled i više nego sumnjiv? Takođe nas zanima gdje je u svemu OSA/OBA, koja je, valjda, sigurnosna agencija koja treba spriječiti ovakve događaje, pogotovo uzevši u obzir da je ambasada SAD objekat koji je “zanimljiv” svim profilima domaćih i svjetskih terorista, ako je suditi po napadima na objekte te zemlje u svijetu.
Sumirajmo – Ahmetović je u pravu onoliko koliko je i suodgovoran za sigurnosne propuste.

Kanalizacija stigla, asfalt na čekanju

Desetogodišnji projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini privodi se kraju, ali jedan broj ulica u tom gradu nakon...

Općina Čapljina i službeno postala Grad Čapljina

Početkom marta 2017. godine iz ureda načelnika Čapljine, Smiljana Vidića saopćeno je da je pokrenuta inicijativa da ova općina dobije status grada. Nakon dvije godine od pokretanja inicijative...


Simbol Sarajeva dobija osvjetljenje u narednim mjesecima

Testno osvjetljenje jedne strane releja na brdu Hum urađeno je 20. maja 2019. godine, dok bi u konačnici, za nekoliko mjeseci relej trebao biti u potpunosti osvijetljen. Naime, kako se navodi...