Keljmendi je svuda oko nas

Sadik Ahmetović
Sadik Ahmetović

“Ja odgovorno tvrdim da mi znamo gdje je Keljmendi, to je čovjek koji se kreće po cijelom regionu, gdje je bio juče gdje je danas vjerovatno… Vjerovatno mijenja mjesto, ali mi znamo gdje je” izjavio je Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH.

(Pobjeda.me, 13. 9. 2012.)

Komentar:

Od utvrđenog mjesta boravka Nasera Keljmendija (Ahmetović: “Keljmendi je prešao u Crnu Goru”, Klix.ba, 12. 9. 2012. 13:20 h), preko demanta crnogorske policije: “Ne. Danas se ne nalazi na teritoriji Crne Gore, apsolutno”, riječi su crnogorskog ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića (Sutra.ba, 12. 9. 2012. 19:28 h), pa do relativnog “tu je negdje”, ministar Ahmetović je prošao dug put ali u kratkom vremenskom roku.
Ovo je definitivno nedosljednost Sadika Ahmetovića, jer je nedopustivo da u samo pola dana od Crne Gore “pređe” na region, a uz tvrdnju da se zna gdje je odbjegli osumnjičeni koji je, valjda, bio meta akcije Lutka.

Kanalizacija stigla, asfalt na čekanju

Desetogodišnji projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini privodi se kraju, ali jedan broj ulica u tom gradu nakon...

Općina Čapljina i službeno postala Grad Čapljina

Početkom marta 2017. godine iz ureda načelnika Čapljine, Smiljana Vidića saopćeno je da je pokrenuta inicijativa da ova općina dobije status grada. Nakon dvije godine od pokretanja inicijative...


Simbol Sarajeva dobija osvjetljenje u narednim mjesecima

Testno osvjetljenje jedne strane releja na brdu Hum urađeno je 20. maja 2019. godine, dok bi u konačnici, za nekoliko mjeseci relej trebao biti u potpunosti osvijetljen. Naime, kako se navodi...