Keljmendi je svuda oko nas

Sadik Ahmetović
Sadik Ahmetović

“Ja odgovorno tvrdim da mi znamo gdje je Keljmendi, to je čovjek koji se kreće po cijelom regionu, gdje je bio juče gdje je danas vjerovatno… Vjerovatno mijenja mjesto, ali mi znamo gdje je” izjavio je Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH.

(Pobjeda.me, 13. 9. 2012.)

Komentar:

Od utvrđenog mjesta boravka Nasera Keljmendija (Ahmetović: “Keljmendi je prešao u Crnu Goru”, Klix.ba, 12. 9. 2012. 13:20 h), preko demanta crnogorske policije: “Ne. Danas se ne nalazi na teritoriji Crne Gore, apsolutno”, riječi su crnogorskog ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića (Sutra.ba, 12. 9. 2012. 19:28 h), pa do relativnog “tu je negdje”, ministar Ahmetović je prošao dug put ali u kratkom vremenskom roku.
Ovo je definitivno nedosljednost Sadika Ahmetovića, jer je nedopustivo da u samo pola dana od Crne Gore “pređe” na region, a uz tvrdnju da se zna gdje je odbjegli osumnjičeni koji je, valjda, bio meta akcije Lutka.

Halid Genjac

Statuti DF-a i SDP-a BiH demantuju tvrdnju Halida Genjca

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA), Halid Genjac tokom nedavno održanog 7. Kongresa ove političke...

Nakon Deklaracije iz 2015. godine PDP nije “trajno isključio” SDA iz potencijalnih koalicija

Na svom 7. Kongresu održanom 14.09.2019. godine Stranka demokratske akcije (SDA) pored ostalog usvojila je Programsku deklaraciju. Uslijedile su reakcije jednog dijela političkih subjekata i njihovih...Uskoro završetak gradnje polaznog autobuskog stajališta u Vogošći

Polovinom marta  2019. godine, između Opštine Vogošća i firme Termo Beton iz Breze, potpisan je ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći. Kako je tada navedeno, planirano je...