Sadik Ahmetović: Jašarević je “nenormalni vehabija”

Sadik Ahmetović

“Vehabija Mevlid Jašarević je nenormalna osoba, jer normalna osoba ne može uzeti pušku i pucati nasumice po gradu”, izjavio je Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH.

(Nezavisne novine, 6. 11. 2011.)

Komentar:

Ne ulazeći u beskrajnu i besciljnu filozofsku raspravu o tome šta je “normalno”, a šta “nenormalno”, idući isključivo faktima, Sadik Ahmetović je nesporno u pravu. I ne samo to, nego normalan čovjek svaku vrstu ideologije koja mu je “servirana”, a koja u srži nosi nasilje i mržnju prema drugom i drugačijem, sa prezirom odbacuje.
No, postavlja se još dva pitanja za ministra:
1. Ko je dozvolio “nenormalnom vehabiji” da uđe u BiH, iako je poznato da Jašarević ima podebeo dosije, sa međunarodnim “iskustvom”?
2. Ko je “dozvolio” takvom čovjeku da se “mrtav-‘ladan” došeta do centra Sarajeva, iako je i na prvi pogled i više nego sumnjiv? Takođe nas zanima gdje je u svemu OSA/OBA, koja je, valjda, sigurnosna agencija koja treba spriječiti ovakve događaje, pogotovo uzevši u obzir da je ambasada SAD objekat koji je “zanimljiv” svim profilima domaćih i svjetskih terorista, ako je suditi po napadima na objekte te zemlje u svijetu.
Sumirajmo – Ahmetović je u pravu onoliko koliko je i suodgovoran za sigurnosne propuste.

Ipak može i “preko reda”

Nakon sjednice Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) održane početkom septembra 2019....

Izabran novi Nadzorni odbor RMU “Banovići”

Govoreći o problemima u Rudniku mrkog uglja (RMU) “Banovići” federalni ministar energetike i rudarstva, Nermin Džindić istakao je da će Vlada Federacije BiH “ubrzo” riješiti probleme sa kojima se...Parlament FBiH uskoro odlučuje o prihvatanju zaduženja za nove trolejbuse

Prezentirajući bosanskohercegovačkoj javnosti aktivnosti i rezultate Vlade Kantona Sarajevo (KS) u prvih 100 dana njenog rada, premijer Vlade KS, Edin Forto između ostalog je najavio “kupovinu 20...