Najave

Rušenje objekta “Kajak” u junu?

Nakon što restoran Kajak u Banja Luci nije srušen početkom aprila, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković dao je novi rok za uklanjanje ovog objekta, za koji iz gradske uprave tvrde da je izgrađen bez dozvole.

Foto: Grad Banjaluka

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković najavio je da bi u junu trebao biti srušen ugostiteljski objekat “Kajak terasa”, nakon što je on zatvoren u martu ove godine.

Očekujemo da će u maju taj slučaj biti okončan, da će u junu postupak rušenja biti sproveden i autoritetom grada pronašli smo one firme koje će se prijaviti na tender i neće se bojati. Bager je spreman i bageriste smo našli. Moramo da vratimo no što je naše i to je proces koji će grad neminovno d avodi ma ko god to bio.

Draško Stanivuković, 11. 5. 2021.

Podsjećamo, Gradska inspekcija Grada Banja Luka je, 11. marta 2021. godine, zatvorila ugostiteljski objekat “Kajak terasa”. Kako je tom prilikom kazao Stanivuković, ovaj objekat trebao je biti srušen u roku od sedam dana.

Kod restorana “Kajak” u naselju Borik u Banjaluci jutros je zalijepljena traka, a nadamo se da bi u toku sljedeće sedmice mogli doći bageri da počnu rušiti nelegalno sagrađeni parking.

Draško Stanivuković, 11. 3. 2021.

Iz Gradske uprave Grada Banja Luka tada je rečeno da je navedeni objekat “sagrađen bez dozvola i na gradskom zemljištu”, dodavši da je Grad “zahtjev za legalizaciju tog objekta odbio, a resornom ministarstvu je uputio urgenciju da se dozvoli nastavak procedure, koja uključuje rušenje objekta”. Ipak, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske poništilo je naredni dan rješenje Grada Banja Luka, kojim se nalaže rušenje ugostiteljskog objekta “Kajak terasa”, i vratilo nadležnom odjeljenju Gradske uprave ovaj slučaj na ponovno odlučivanje, navodeći da je “prilikom donošenja predmetnog rješenja došlo do više grubih povreda materijalnih propisa i procesnih zakona”. Nakon ovakve odluke Ministarstva, gradonačelnik Stanivuković je izjavio da ima alternativno rješenje za rušenje objekta, rekavši da je u toku proces izbora bageriste, te da će postupak “tokom naredne sedmice biti priveden kraju”.

Ipak ta obećanja Draška Stanivukovića ostala su neispunjena o čemu je Istinomjer pisao početkom aprila ove godine, a pratit ćemo da li će objekat Kajak biti srušen u junu kako je to nedavno najavio gradonačelnik Banja Luke.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!