Nedosljedno

Radivojević: Jesam, nisam, jesam…

Desnica Radivojević
Desnica Radivojević

“Došlo je do zloupotrebe od osobe iz SDA samo zato što sam razmišljao svojom glavom i nastojao da se politička situacija smiri i da počnemo normalno raditi. Da su mi to u SDA ponudili kao časnom čovjeku, možda bih to i potpisao, ali to mi nikad nisu ponudili. S ovakvim činom što se tiče SDA, ja sam završio i imam namjeru postati članom SDP-a”, izjavio je Desnica Radivojević, ministar prostornog uređenja FBiH.

(Oslobođenje, 26. 6. 2012.)

Komentar:

Ministar i dopremijer Radivojević je samo četiri dana prije navedene izjave potvrdio da je već član SDP-a: “Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA), smijenili su na sjednici koja je okončana u petak navečer uprave i nadzorne odbore šest javnih poduzeća (…) Radivojević je jučer potvrdio da je prešao iz SDA u SDP BiH, koji je raskinuo koaliciju s tom strankom i nastoji je izbaciti iz vlasti.” (Bitno.ba, 23. 6. 2012.)

Da li je kompletna situacija sa “ostavkom” uticala na Radivojevića da “zaboravi” da je član SDP-a već četiri dana, nije nam poznato. No, Radivojević je ispoljio nedosljednost u vezi sa (ne)pripadanjem SDP-u.

Pitajte Istinomjer!