Protest protiv najavljenog poskupljenja obuke za vozačku dozvolu B kategorije

U skladu sa najavama, građani koji budu željeli da dobiju vozačku dozvolu morati će izdvojiti znatno više novca nego sada.

Krajem avgusta ove godine, kako prenose medijiministarstvo komunikacija i transporta BiH pripremilo je “prednacrt odluke o jedinstvenim minimalnim budžetskim elementima vrijednosti nastavnog časa iz teorijskog i praktičnog dijela osposobljavanja kandidata za vozače” u skladu sa kojim će “građani koji budu željeli da dobiju vozačku dozvolu morati izdvojiti znatno više novca nego sada”.

Na ovu najavu reagovao je još uvijek aktuelni odbornik u Skupštini grada Banja Luka i novoizabrani poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković, koji je najavio da će 11.11.2018. godine, održati protes povodom najvaljenog poskupljenja i pozvao građane da mu se pridruže:

Mi u nedjelju pravimo protest da vozačke dozvole ne poskupe sa 800 na 1600 maraka…Dođite taj dan i izađite na protest.

Draško Stanivuković, 08.11.2018.

Kako je i najavio, Stanivuković je pomenutog dana sa grupom građana i održao protest u Banja Luci protiv “poskupljenja obuke za polaganje vozačkih ispita, ali i drugih poskupljenja”. Stoga će i Istinomjer obećanje Draška Stanivukovića ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Još nije formirano zajedničko operativno tijelo BiH i Turske za pitanja prometa i infrastrukture

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održao je u maju ove godine bilateralni...

Prihvaćen zajam za nabavku novih trolejbusa

Prezentirajući bosanskohercegovačkoj javnosti aktivnosti i rezultate Vlade Kantona Sarajevo (KS) u prvih 100 dana njenog rada, premijer Vlade KS, Edin Forto između ostalog je najavio “kupovinu 20...Slijedi faza izgradnje vertikalne konstrukcije otvorenih bazena na Dobrinji

Načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić još je na novogodišnjoj konfernciji za medije održanoj 30.12.2015. godine, govoreći o planovima za naredni period, pored ostalog najavio i početak...