Protest protiv najavljenog poskupljenja obuke za vozačku dozvolu B kategorije

U skladu sa najavama, građani koji budu željeli da dobiju vozačku dozvolu morati će izdvojiti znatno više novca nego sada.

Krajem avgusta ove godine, kako prenose medijiministarstvo komunikacija i transporta BiH pripremilo je “prednacrt odluke o jedinstvenim minimalnim budžetskim elementima vrijednosti nastavnog časa iz teorijskog i praktičnog dijela osposobljavanja kandidata za vozače” u skladu sa kojim će “građani koji budu željeli da dobiju vozačku dozvolu morati izdvojiti znatno više novca nego sada”.

Na ovu najavu reagovao je još uvijek aktuelni odbornik u Skupštini grada Banja Luka i novoizabrani poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković, koji je najavio da će 11.11.2018. godine, održati protes povodom najvaljenog poskupljenja i pozvao građane da mu se pridruže:

Mi u nedjelju pravimo protest da vozačke dozvole ne poskupe sa 800 na 1600 maraka…Dođite taj dan i izađite na protest.

Draško Stanivuković, 08.11.2018.

Kako je i najavio, Stanivuković je pomenutog dana sa grupom građana i održao protest u Banja Luci protiv “poskupljenja obuke za polaganje vozačkih ispita, ali i drugih poskupljenja”. Stoga će i Istinomjer obećanje Draška Stanivukovića ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Ambasadore BiH imenuje, postavlja, opoziva i razrješava Predsjedništvo BiH

Najavljujući prvu radnu sjednicu Predsjedništva BiH, sa dnevnim redom od “50 tačaka, od kojih je jedna smjena...

Nije isto imati tri ili četiri delegata u Domu naroda PS BiH

Kada kvorum za rad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH postoji, četiri delegata od ukupno pet koji dolaze iz RS čine više od dvije trećine delegata iz tog entiteta, te ukoliko glasaju “protiv”...


Iako se nije “raščistilo”, Borenović ipak “ušao u Parlament”

Borenović je rekao da je SzP uputio dopis CIK-u “sa zahtjevom za ponovnim brojanjem za sve nivoe” u Republici Srpskoj, i da “osnov za osporavanje izbora postoji, odnosno da se ponište i raspišu...