Protest protiv najavljenog poskupljenja obuke za vozačku dozvolu B kategorije

U skladu sa najavama, građani koji budu željeli da dobiju vozačku dozvolu morati će izdvojiti znatno više novca nego sada.

Krajem avgusta ove godine, kako prenose medijiministarstvo komunikacija i transporta BiH pripremilo je “prednacrt odluke o jedinstvenim minimalnim budžetskim elementima vrijednosti nastavnog časa iz teorijskog i praktičnog dijela osposobljavanja kandidata za vozače” u skladu sa kojim će “građani koji budu željeli da dobiju vozačku dozvolu morati izdvojiti znatno više novca nego sada”.

Na ovu najavu reagovao je još uvijek aktuelni odbornik u Skupštini grada Banja Luka i novoizabrani poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković, koji je najavio da će 11.11.2018. godine, održati protes povodom najvaljenog poskupljenja i pozvao građane da mu se pridruže:

Mi u nedjelju pravimo protest da vozačke dozvole ne poskupe sa 800 na 1600 maraka…Dođite taj dan i izađite na protest.

Draško Stanivuković, 08.11.2018.

Kako je i najavio, Stanivuković je pomenutog dana sa grupom građana i održao protest u Banja Luci protiv “poskupljenja obuke za polaganje vozačkih ispita, ali i drugih poskupljenja”. Stoga će i Istinomjer obećanje Draška Stanivukovića ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Nikšić ispunio obećano po pitanju kandidature Denisa Bećirovića za Dom naroda PS BiH

Nakon što je kandidat SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Denis Bećirović na Opštim...

Mandatar za sastav novog saziva Vijeća ministara BiH u narednih sedam dana?

Na sjednici predsjedništva HDZ-a BiH održanoj 18.02.2019. godine, jedna od tema bila je i uspostava novih većina kako na federalnom, tako i na državnom nivou. Nakon pomenute sjednice, u...Popunjenost Kluba Srba u prošlim sazivima Doma naroda PF BiH i trenutni problemi

Kada je u pitanju konstituisanje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH nakon Opštih izbora 2018. godine, kako je rekao Radmanović, problemi u smislu popunjavanja Kluba delegata iz reda srpskog naroda...