Protest protiv najavljenog poskupljenja obuke za vozačku dozvolu B kategorije

U skladu sa najavama, građani koji budu željeli da dobiju vozačku dozvolu morati će izdvojiti znatno više novca nego sada.

Krajem avgusta ove godine, kako prenose medijiministarstvo komunikacija i transporta BiH pripremilo je “prednacrt odluke o jedinstvenim minimalnim budžetskim elementima vrijednosti nastavnog časa iz teorijskog i praktičnog dijela osposobljavanja kandidata za vozače” u skladu sa kojim će “građani koji budu željeli da dobiju vozačku dozvolu morati izdvojiti znatno više novca nego sada”.

Na ovu najavu reagovao je još uvijek aktuelni odbornik u Skupštini grada Banja Luka i novoizabrani poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković, koji je najavio da će 11.11.2018. godine, održati protes povodom najvaljenog poskupljenja i pozvao građane da mu se pridruže:

Mi u nedjelju pravimo protest da vozačke dozvole ne poskupe sa 800 na 1600 maraka…Dođite taj dan i izađite na protest.

Draško Stanivuković, 08.11.2018.

Kako je i najavio, Stanivuković je pomenutog dana sa grupom građana i održao protest u Banja Luci protiv “poskupljenja obuke za polaganje vozačkih ispita, ali i drugih poskupljenja”. Stoga će i Istinomjer obećanje Draška Stanivukovića ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Naša stranka odlučna u borbi protiv gradnje na području parka Hastahana

Kada se tokom 2017. godine u javnosti pojavila informacija o mogućoj promjeni namjene parka Hastahana, vijećnici i...

Pregovori u vezi novog saziva Vijeća ministara BiH nisu “konačno završeni”

Još jedna runda pregovora oko uspostave novog saziva Vijeća ministara BiH na kojoj su učestvovali lideri SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a održana je u Sarajevu, 17.04.2019. godine. Uoči samih razgovora...


Koji su “glavni vanjskopolitički ciljevi” BiH?

Pored članstva BiH u Evropsku uniju (EU) i regionalne saradnje koje je kao “dva glavna vanjskopolitička cilja” naveo Crnadak, postoje i drugi vanjskopolitički ciljevi također označeni kao...