Neispunjeno

Program buduće Vlade Kantona Sarajevo nije objavljen do kraja prošle sedmice

Gostujući u emisiji “Jedan” u programu BHRT-a, emitovanoj 26. 11. 2020. godine, predsjednik Naše Stranke Predrag Kojović je najavio objavljivanje programa rada buduće Vlade Kantona Sarajevo do kraja sedmice, odnosno do 29. novembra.

U sklopu emisije, Kojović je govorio o prioritetima buduće Vlade, a svoje izlaganje o ovoj temi je započeo najavom programa rada:

Program će biti gotov, mi ćemo ga predstaviti javnosti do kraja ove sedmice.

Predrag Kojović, 26. 11. 2020.

Sličnu najavu je imao i Saša Magazinović, član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, ali je on predstavljanje programa najavio za iduću sedmicu:

Sastanak je rezultirao dogovorom koji ide u dva smjera. Prvo, da se program i mjere na kojima radimo duži period moraju završiti do kraja sedmice te će vjerovatno iduće sedmice biti predstavljeni javnosti.

Saša Magazinović, 24. 11 .2020.

Na sjednici održanoj 30. novembra, zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo su izglasali nepovjerenje aktuelnoj Vladi. Iako se čini da je pitanje dana kada će nova većina u kantonalnoj Skupštini oformiti novu Vladu, jasno je da do kraja prošle sedmice program rada iste nije objavljen.

U skladu s gore navedenim, Istinomjer obećanje Predraga Kojovića o predstavljanju programa buduće Vlade KS ocjenjuje kao neispunjeno.

Narednih dana ćemo pratiti da li će obećanje Saše Magazinovića, da će program biti objavljen u tekućoj sedmici, biti ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!