Započeto

Završetak HE Dabar i početak gradnje HE Dubrovnik (II faza)

Opštine: Trebinje

Završetak HE Dabar i početak gradnje HE Dubrovnik (II faza)

Obrazloženje

Trenutno su u toku radovi na izgradnji dovodnog tunela, a gradnja objekta HE "Dabar", prema najavama nadležnih očekuje se u 2020. godini.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Trenutno su u toku radovi na probijanju glavnog dovodnog tunela za buduću hidroelektranu “Dabar”. Kako je u julu 2020. godine medijima saopštio direktor HE “Dabar” Željko Zubac, probijeno je 10,5 km tunela čija će ukupna dužina iznositi 12,2 km.

Iako je gradnja ostalih objekata ove HE trebala početi još u junu 2019. godine, izvođač radova je odabran tek početkom 2020. godine, a prema najavama premijera RS, Radovana Viškovića gradnja objekta bi mogla početi do kraja 2020. godine.

Inače, izgradnja svih objekata HE “Dabar” trebalo bi da bude završena za četiri godine, a vrijednost projekta je 600 miliona KM. U izgradnju tunela, pristupnih puteva i drugih objekata, do sada je uloženo oko 100 miliona KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!