Na ljeto počinje gradnja HE „Dabar“?

Premijer RS Radovan Višković najavio je još u svom ekspozeu kako će u 2019. godini započeti gradnja HE „Dabar“, a početkom februara je izjavio da bi izvođač radova trebao bi biti poznat do polovine ove godine.

Hidroelektrana Dabar, snage 156 MW nalazi se u kaskadnom slivu Sistema hidroelektrana Trebišnjice, i kupi sliv voda Gornjih Horizonata Hercegovine, čime ne samo da proizvodi sopstvene gigavat/sate već istu vodu preliva na Bilećko jezero, povećava proizvodnju na HE Trebinje i otvara mogućnost za završetak projekta HE Dubrovnik 2 između Elektroprivrede Republike Srpske (EPRS) i Hrvatske Elektroprivrede. Početak izgradnje planiran je 2019. godine, a završetak 2021. godine. Investiciona vrijednost je oko 240 miliona evra, a do sada je urađeno oko 70 miliona evra.”

Radovan Višković, Expoze, 17.12.2018.

U februaru je Višković održao sastanak sa direktorom HE Trebinje, Željkom Zubcem, te je rekao da će izvođač biti poznat do polovine godine.

Kako se ne bi gubilo vrijeme, što se dešavalo u ranijem periodu, odlučili smo, sa novom upravom u Elektroprivredi RS, omogućiti procedure ubrzano, poštujući zakonske okvire i evo, već sada smo u poziciji da smo raspisali tender za izgradnju HE Dabar, prije svega ovog građevinskog i mašinskog dijela. Ja se nadam da će biti poznat izvođač radova do polovine ove godine, znači negdje oko juna mjeseca i da će se već moći krenuti u realizaciju.”

Radovan Višković, 08.02.2019.

Istinomjer će nastaviti pratiti da li će u junu biti poznat izvođač radova na gradnji HE “Dabar”, te da li će gradnja početi u predviđenom roku.

(Istinomjer.ba)

Vijeće ministara u narednih mjesec dana?

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik najavio je kako očekuje formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH u narednih...

Na proljeće u park “Gradska šuma”

Iz Općine Stari Grad najavljeno je otvorenje novog parka “Gradska šuma”, koje bi kako je načelnik Ibrahim Hadžibajrić rekao, trebalo otvoriti svoja vrata za posjetioce od 01. maja 2019....SDA najavila preispitivanje naziva entiteta Republika Srpska

Kako stoji u saopštenju za javnost Stranke demokratske akcije objavljenom 23.01.2019. godine na zvaničnoj stranici ovog političkog subjekta, SDA će “putem svojih predstavnika u državnim...