Neispunjeno

Zakon o naftnim derivatima

Partije: SDA | Oblasti: Ekonomija

Naš cilj je energetski pouzdana Bosna i Hercegovina, održiva i neovisna sa zakonski potpuno uređenim sektorom energije i rudarstva i sa svim osiguranim pretpostavkama za izgradnju energetskih objekata. Zato ćemo podržati:• Potpuno uređenje zakonskog okvira u energetskom sektoru i donošenje Zakona o naftnim derivatima (…)

Obrazloženje

U prve tri godine aktuelnog mandata Vlade Federacije BiH nisu zabilježene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja.

Vlada FBiH u tehničkom mandatu  je utvrdila i Federalnom parlamentu uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naftnim derivatima u FBiH, na 149. sjednici, održanoj 28.01.2015. godine.

Vlada FBiH je na 12. sjednici, 25.06.2015, zaključila da pokretanje postupka izmjena i dopuna Zakona o naftnim derivatima u FBiH nije potrebno dok ne budu riješena sporna pitanja istaknuta u aktu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije od 3.6.2015. godine. Izmjene i dopune postojećeg, kao ni usvajanje novog Zakona o naftnim derivatima, nisu  razmatrane nakon ove sjednice.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!