Ispunjeno

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Socijalna politika

Riječ je naime o realizaciji Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica Federacije BiH sa posebnim osvrtom na ostvarivanje prava na egzistencijalnu naknadu za nezaposlene demobilizirane branioce mlađe od 57 godina. Riječ je o nezaposlenim pripadnicima Oružanih snaga koji su bili najmanje godinu dana pripadnici i koji su prijavljeni kod nadležne službe za zapošljavanje najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava.

Obrazloženje

U prvih 100 dana Vlade KS obećanje je ispunjeno.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Zastupnici u Skupštini KS 18. maja 2020. usvojili su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH.

Izmjene i dopune pomenutog zakona stupile su na snagu, 5. juna 2020. godine, a istim je definirano i ostvarivanje prava nezaposlenih demobilisanih boraca mlađih od 57 godina.

Treba napomenuti da je riječ je o izmjenama i dopunama Zakona koji je u formi nacrta Skupština KS usvojila 10. decembra 2019. godine, tokom prethodnog saziva Vlade KS kojom je predsjedavao Edin Forto.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!