U progresu

Vršiti neprekidnu brigu o zelenim površinama

Opštine: Travnik

Realiziranje širokog spektra aktivnosti iz oblasti ekološke sigurnosti kao što su: Vršiti neprekidnu brigu o zelenim površinama, a u okviru PD-a „Vlašić“ razmotriti vlastitu proizvodnju cvijeća kako bi grad bio uvijek umiven cvijećem.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata Općina Travnik provodila je značajne aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Tokom 2021. godine za održavanje javnih zelenih površina utrošeno je 100.000 KM, dok je budžetom za 2022. godinu za ovu namjenu planirano 110.000 KM, a utrošeno je 74.833,28 KM. U 2023. godini planiran je utrošak 130.000 KM za održavanje javnih zelenih površina.

Na inicijativu načelnika Općine Travnik Kenana Dautovića, u augustu i septembru 2021.godine, organizovana je i akcija uređenja i čišćenja Travnika pod nazivom “Sedmica društvene odgovornosti”.

Kako je iz Općine Travnik saopćeno krajem marta 2022. godine, neformalne grupe građana i mjesne zajednice Nova Bila i Vitovlje su počele sa aktivnostima na čišćenju i uređenju. Mjesna zajednica Nova Bila priprema projekat sadnje 10.000 stabala koje će se realizovati sa učenicima i ostalim mještanima.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!