Započeto

Uvođenje sistema videonadzora na lokacijama koje zahtijevaju poseban oprez

Opštine: Ilidža

Cilj nam je uvođenje sistema videonadzora na lokacijama koje zahtijevaju poseban oprez: na svim ulazima u Općinu i izlazima iz nje, na svim javnim objektima, igralištima, parkovima, prometnim ulicama i raskrsnicama.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Iz Općine Ilidža su za Istinomjer 12. decembra 2021. godine naveli da je “poduzeto niz aktivnosti u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova KS kako bi se osiguralo da se postojeći video nadzor, u skladu sa raspoloživim kapacitetima stavi u funkciju, kao i da se definiše nastavak i modalitet pokrivanja svih lokaliteta adekvatnim videonadzorom”.

Načelnik Nermin Muzur saopćio je 15.3.2023. godine da je kroz saradnju sa IOM-om na području Mjesne zajednice Blažuj obnovljen potputnjak u blizini Sedme osnovne škole, instalirana ova rasvjeta, dvije crpne pumpe i nadzorne kamere, koje će biti povezane na videonadzor škole. 

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da proces postavljanja video nadzora MUP KS, od kojeg su pribavljene lokacije na kojima je potrebno postaviti videonadzor na području općine Ilidža.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!