U progresu

Uvođenje pravila prema kojem Općina ne zahtijeva od građana dokument koji već ima

Opštine: Ilidža

Uvest ćemo pravilo prema kojem Općina ne zahtijeva od građana dokument koji već ima i time ih nepotrebno opterećuje.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Iz Općine Ilidža su za Istinomjer 12. decembra 2021. godine naveli da je “već u prvoj godini mandata osigurano da općina tamo gdje raspolaže relevantnom dokumentacijom istu ne zahtijeva od građana, izuzev za slučajeve gdje relevantna zakonska rješenja nalažu dostavljanje te dokumentacije isključivo od strane građana”.

Također, iz Općine se za Istinomjer rekli da su, u dogovoru sa Poreznom upravom, “u toku aktivnosti u cilju osiguranja da Općina po službenoj dužnosti na osnovu zahtjeva upućenog poreznoj upravi pribavlja potrebnu dokumentaciju, a koja se zahtijeva od strane građana pri ostvarivanju njihovih prava”. Navedeno bi, prema saopćenju Općine, “smanjilo gužve i u Općini i u poreznoj upravi, te uštedilo dragocijeno vrijeme građana”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!