Ispunjeno

Usvajanje Strategije razvoja Općine Ilidža

Opštine: Ilidža

Usvojiti Strategiju razvoja Općine Ilidža s jasnim preciziranjem strateških ciljeva, programa i mjera. Iz Strategije razvoja proizlazit će godišnji akcioni planovi razvoja Općine Ilidža, koji će biti osnova za donošenje ostvarivog budžeta ove Općine. Također, strategija će obuhvatiti sve aspekte unapređenja i razvoja lokalne zajednice, a oni se ogledaju u sljedećim segmentima: efikasna i transparentna uprava, dobra uprava za poslovanje, dobar ambijent za ideje, dobro mjesto za život, dobar ambijent za budućnost.

Obrazloženje

Obećanje je ispunjeno u drugoj godini mandata.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Na 14. redovnoj sjednici, 26. maja 2022. godine, Općinsko vijeće Ilidža usvojilo je Strategiju razvoja Općine Ilidža za period 2022 – 2027. godina.

FOTO: Facebook/Ajla Milišić Pepić

Iz Općine Ilidža su za Istinomjer 12. decembra 2021. godine naveli da je “završena prva faza u izradi Strategije (izrađena socio-ekonomska analiza) te je trenutno u toku završavanje druge faze (definisanje strateških ciljeva i mjera)”. Tom prilikom je navedeno da su, u saradnji s britanskom ambasadom i UNDP-jem, pokrenute  aktivnosti početkom godine u cilju izrade Strategije razvoja Općine Ilidža za period 2022 – 2027. godina.

Krajem marta 2022. godine objavljen je poziv građanima/kama za učešće u procesu javnih konsultacija o Nacrtu strategije razvoja Općine Ilidža za period 2022 – 2027. godina. Kako je opisano u saopćenju, nakon donošenja odluke o pristupanju izradi strategije razvoja, imenovan je radni tim i odabrani su konsultanti, poslije čega su uslijedili sastanci radnog tima i radnih grupa u cilju izrade strateškog dokumenta.

Konačno, na 14. redovnoj sjednici 26. maja 2022. godine, Općinsko vijeće Ilidža usvojilo je Strategiju razvoja Općine Ilidža za period 2022 – 2027. godina, što je potvrdila općinska vijećnica Ajla Milišić-Pepić.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!