Neispunjeno

Uspostavljanje Stručnog Tijela Urbanog Planiranja pri ministarstvu

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Državno uređenje

Uspostavljanje Stručnog Tijela Urbanog Planiranja pri ministarstvu (STUP Sarajeva). U prvoj fazi rada tijelo će djelovati kao Stručni savjet za izradu urbanističkih planova u Kantonu Sarajevo. Ministar će utvrditi metodologiju i način rada savjeta te predložiti sastav tijela. Rad tijela će se kroz zakonske i podzakonske propise definisati kao tijelo koje je obavezno da daje svoj stav i obavezujuće upute nosiocima pripreme i nosiocu izrade planske dokumentacije. Ministar će obezbijediti sredstva za funkcionisanje tijela u Budžetu Kantona.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Na zvaničnoj stranici Ministarstva prostornog planiranja u sekciji u kojoj je predstavljena organizacija rada ministarstva nije navedeno stručno tijelo za urbano planiranje, niti se mogu pronaći informacije da je ono uspostavljeno.

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!