U progresu

Uspostavljanje posebnih uvjeta podrške velikim poslodavcima

Opštine: Ilidža

Uspostavit ćemo posebne uvjete podrške velikim poslodavcima, koji imaju dokazanu historiju poslovanja, kako bi premjestili svoja postrojenja i sjedišta na područje Općine Ilidža.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Iz Općine Ilidža su za Istinomjer 12. decembra 2021. godine naveli da je “tokom 2021. godine vršena  konstantna komunikacija sa poslodavcima sa područja Općine Ilidža kako bi se osigurao najadekvatniji vid podrške Općine u cilju obavljanja njihovog biznisa”. Tim povodom, kako stoji u dopisu, “organizirano je i nekoliko zajedničkih sastanaka” a “dogovoreno je njihovo aktivno sudjelovanje u procesu izrade Strategije razvoja, kao i uspostava kancelarije za privrednike u cilju ubrzavanja pružanja usluga istim”. Dodatno, “izrađeno je idejno rješenje i lokacija kancelarije za privrednike u Općini te se priprema postupak javne nabavke za realizaciju navedene aktivnosti”.

“Ono što je bitno naglasiti”, kako su naveli iz Općine, “je da je već u 2021. godini osigurano da značajan broj veliku kompanija koje posluju u BiH svoje proizvodne i prodajne pogone premjeste na lokalitete Općine Ilidža za šta su već izdate urbanističke saglasnosti, a za pojedine i građevinske dozvole”.

U septembru 2022. godine, općinski načelnik Nermin Muzur potvrdio je dolazak PORSCHE grupacije na Ilidžu. Nakon što je Općina Ilidža u prethodnom periodu pripremila svu potrebnu dokumentaciju, izdata je građevinska dozvola za izgradnju prodajno servisnog centra kompanije PORSCHE Holding na teritoriji općine Ilidža.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur po pozivu izvršnog direktora kompanije Porsche Immobilien, Alexa Vaszija, posjetio je 21.7.2023. godine prodajno servisni centar kompanije Porsche Holdinga u Blažuju, istakavši zadovoljstvo zbog dinamike kojom se odvijaju radovi na izgradnji prodajno servisnog centra u kojem će biti smješteni izložbeno-prodajni saloni za sve brendove, servisne radionice, nova lakirnica i maloprodajna administracija. 

Tom prilikom, Vaszi je iskazao “posebnu zahvalnost načelniku Općine Ilidža, gospodinu Nerminu Muzuru i njegovom timu, na izvanrednoj saradnji , svesrdnoj podršci i brzom rješavanju svih administrativnih prepreka za početak izgradnje”. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!