Započeto

Uspostavljanje Centra za zdravo starenje

Opštine: Ilidža

Naši penzioneri posebna su kategorija građana koji su u svom radnom vijeku doprinijeli dostizanju postojećeg standarda života. Odgovornost je Općine da im se osigura dostojanstvena treća životna dob. Naša je obaveza poboljšanje kvaliteta njihovog životnog standarda. Uspostavit ćemo Centar za zdravo starenje, mjesto okupljanja i aktivnosti, ali istovremeno i prilika za aktivnije učešće u sprovođenju ideja i projekata koje želimo i moramo podržati.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur saopćio je 16. decembra 2022. godine da je prostor u vlasništvu Općine Ilidža, koji se nalazi u ulici Samira Ćatovića Kobre, u fazi preuređivanja i adaptacije, a u budućnosti bi trebao biti još jedan centar za zdravo starenje.
U toku su radovi na obnovi električnih instalacija, a s obzirom na to da je riječ o zatvorenom prostoru vjerujem da će se radovi odvijati prema unaprijed dogovorenoj dinamici, te da će naši najstariji sugrađani ubrzo u centru Ilidže imati prostor u kojem će moći uživati.
Nermin Muzur, 16.12.2022.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!