Ispunjeno

Uspostavljanje Centra za zdravo starenje

Opštine: Ilidža

Naši penzioneri posebna su kategorija građana koji su u svom radnom vijeku doprinijeli dostizanju postojećeg standarda života. Odgovornost je Općine da im se osigura dostojanstvena treća životna dob. Naša je obaveza poboljšanje kvaliteta njihovog životnog standarda. Uspostavit ćemo centar za zdravo starenje, mjesto okupljanja i aktivnosti, ali istovremeno i prilika za aktivnije učešće u sprovođenju ideja i projekata koje želimo i moramo podržati.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

U decembru 2022. godine načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur objavio je na svojoj Facebook stranici da je započela obnova prostora u vlasništvu Općine u koji će biti smješten Centar za zdravo starenje. Centar je svečano otvoren 2.8.2023. godine. 

Izvor: Općina Ilidža

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur saopćio je 16. decembra 2022. godine da je prostor u vlasništvu Općine Ilidža, koji se nalazi u Ulici Samira Ćatovića Kobre, MZ Lužani, u fazi preuređivanja i adaptacije, a u budućnosti bi trebao biti još jedan centar za zdravo starenje.

U toku su radovi na obnovi električnih instalacija, a s obzirom na to da je riječ o zatvorenom prostoru, vjerujem da će se radovi odvijati prema unaprijed dogovorenoj dinamici, te da će naši najstariji sugrađani ubrzo u centru Ilidže imati prostor u kojem će moći uživati.

Nermin Muzur, 16.12.2022.

Krajem maja 2023. godine na svom Facebook profilu Muzur je izvijestio da su unutrašnji radovi na izgradnji centra za zdravo starenje u završnoj fazi te da slijedi uređenje interijera.

Rebalansom budžeta Općine Ilidža za 2023. godinu, za realizaciju projekta Centra za zdravo starenje izdvojeno je 100.000 KM, dok je za njegov rad obezbijeđeno 32.000 KM.

Centar za zdravo starenje u Lužanima otvorio je vrata svojim korisnicima i korisnicama 2.8.2023. godine. Kako je navela menadžerica Centra Adnana Podrug, prostorije Centra za članove/ice bit će otvorene od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!