Djelimično ispunjeno

Uspostava novih poslovnih zona

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Ekonomija

U suradnji sa Gradom Sarajevom i općinama unaprijediti rad postojećih i ubrzati procedure za pripremu novih poslovnih zona.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS ciljevi obećanja su djelimično ispunjeni.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Odlukom o izmjenama i dopunama Budžeta Kantona Sarajevo (KS) za 2020. godinu koju je 4. 5. 2020. godine usvojila Skupština KS, za infrastrukturno uređenje i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u privrednim i poslovno industrijskim zonama izdvojeno je KS 574.653 KM.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Draško Jeličić i direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić 24. 7. 2020. godine potpisali su sporazume o sufinansiranju industrijskih zona, po osnovu Programa raspodjele finansijskih sredstava za infrastrukturno uređenje i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u poslovnim zonama Kantona Sarajevo za 2020. godinu.

Sporazumi su potpisani sa opšinama Ilijaš, Hadžići, Ilidža, Novi Grad i Vogošća. Prema riječima ministra Jeličića, za projekte koje su općine delegirale, izdvojeno je više od milion KM.

Radi se o infrastrukturnim projektima koji su već započeti i ovo je samo jedan poticaj razvoju industrijskih kapaciteta u KS. Željeli smo da sredstva što prije stavimo u realizaciju, kako bi privrednicima, budućim poslodavcima i investitorima omogućili što bolje korištenje resursa koje su općine pripremile.

Draško Jeličić, 24. 7. 2020. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!