Započeto

Uređenje zelenog pojasa uz korito rijeke Željeznice

Opštine: Ilidža

Uredit ćemo zeleni pojas uz korito rijeke Željeznice.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Iz Općine Ilidža su za Istinomjer 12. decembra 2021. godine naveli da je za izgradnju “termalnih bazena sa jedne strane” obale rijeke pribvaljena urbanistička dozvola, dok za izgradnju “velikog parka za djecu i mlade sa druge strane” čeka izdavanje urbanističke saglasnosti.

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da “konstantno u toku godine vrše radove u zelenom pojasu oko rijeke Željeznice”, te su naveli sljedeće aktivnosti: 

  • Redovno održavanje zelenih površina, dodatno uređenje istih, postavljanje potrebnog mobilijara itd. 
  • Izvršena eksproprijacija zemljišta u milionskom iznosu i zajedno sa Agencijom za vodno područje rijeke Save izvršena je regulacija korita rijeke Željeznice do MZ Otes dužinom cca. 170 metara 
  • Završeno redovno, preventivno čišćenje korita i košenje trave; 
  • Pribavlja se tehnička dokumentacija za izgradnju pješačke staze na lijevoj obali rijeke Željeznice od OBI-ja do magistralnog puta M17 sa ciljem uređenja korita 
  • Pribavlja se tehnička dokumentacija za projekat izgradnje šetnice od SRC Butmir do MZ Otes; 
  • Izrađena dokumentacija za sanaciju korita rijeke Željeznice u cijelom njenom obuhvatu;

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!