Djelimično ispunjeno

Uređenje i unapređenje izletišta Skakavac, Trebević i Bijambare

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Ekonomija

Plan realizacije prethodne Vlade „300 mjera“ od kojih se na Ministarstvo prostornog uređenja, građenaj i zaštite okoliša odnosi 22 mjere, u potpunosti nastavlja kroz predloženi plan, s tim da 22. mjera „Pokretanje projekta toplovoda Kakanj – Sarajevo“ će biti razmotrena i u zavisnosti od aktivnosti viših nivoa vlasti i mišljenja šireg kruga stručne javnosti, stavljena u proceduru ukoliko dobije društvenu i stručnu verifikaciju.

– Uređenje i unapređenje izletišta Skakavac, Trebević i Bijambare;

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS ciljevi obećanja su djelimično ispunjeni.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Pandemija novog koronavirusa nije utjecala na uređenje i unapređenje izletišta Skakavac, Trebević i Bijambare objašnjava Osman Delić, direktor KJU za zaštićena prirodna područja. On je  krajem 2020. godine kazao da što se  tiče puta prema Skakavcu, dio od Nahoreva do Uževice je kompletan pripremljen za dalje radove, postavljene su drenažne cijevi i ivičnjaci i izvršeno je tamponiranje. Također, Delić je govorio i projektima poput nove rasvjete u Srednjoj bijambarskoj pećini.

Završena je tenderska procedura za rasvjetu, a za izgradnju nove ograde u Srednjoj bijambarskoj pećini tenderska procedura je u toku. Također, završene su replike za speleomuzej koje je radila Akademija likovnih umjetnosti. U toku je izrada staklenih vitrina i biće postavljene u speleomuzeju na Bijambarama. Završene su zidne tapete sa ilustracijama pećinskog svijeta koje će zajedno sa replikama biti dio speleomuzeja.

Osman Delić 14. 12. 2020.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!