Ispunjeno manjim dijelom

Uređenje Darive kao gradskog šetališta i rekreativno-sportskog centra

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Ekonomija

“Plan realizacije prethodne Vlade „300 mjera“ od kojih se na Ministarstvo prostornog uređenja, građenaj i zaštite okoliša odnosi 22 mjere, u potpunosti nastavlja kroz predloženi plan, s tim da 22. mjera „Pokretanje projekta toplovoda Kakanj – Sarajevo“ će biti razmotrena i u zavisnosti od aktivnosti viših nivoa vlasti i mišljenja šireg kruga stručne javnosti, stavljena u proceduru ukoliko dobije društvenu i stručnu verifikaciju.

– Uređenje Darive kao gradskog šetališta i rekreativno-sportskog centra

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor JU Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo Osman Delić su u julu 2020. godine održali sastanak gdje je dogovoreno uvođenje LED rasvjete i postavljanje postavljeno ukupno 58 stubova na potezu dugom 1,4 kilometra od Darive do Kozije ćuprije.

Općina Stari Grad je već pokrenula proceduru izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju javnog nužnika na Darivi. Ovaj prostor zauzimat će površinu od 100 m2 i nalazit će se na sadašnjem parking proširenju na Darivi. Imat će muški i ženski toalet, toalet za invalide i sobu za presvlačenje beba. Projekat uključuje i instalaciju solarnih panela na krovu toaleta za snabdijevanje objekta toplom sanitarnom vodom.

Općina Stari Grad Sarajevo 28. 7. 2020.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!