Neispunjeno

Umjetničko selo u Kombiteksu

Opštine: Bihać

Omogućavanje umjetnicima prostora i uvjeta za lično izražavanje, edukaciju i napredak. Kreiranje programa rezidencijalnih boravaka međunarodnih umjetnika, kao i odlazna mobilnost lokalnih, tj. regionalnih umjetnika, tek su neki od programskih ciljeva umjetničkog sela koje ćemo razvijati u Kombiteksu.
Podrška koja je stigla od nekoliko međunarodnih donatora koji su prepoznali ideju formiranja nezavisnog prostora društvene interakcije koji podrazumijeva saradnju sa lokalnom zajednicom (Mjesnom zajednicom Hatinac) ali i građanima i građankama Bihaća pokazuje da je to pravi put u realizaciji ovakvih projekta.
Gdje god to bude moguće društvene domove kao resurs ćemo pretvoriti u mjesta urbane regeneracije, svojevrsne hot spotove mjesnih zajednica.

Obrazloženje

Tokom dvije godine mandata nisu zabilježene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Pokret za modernu i aktivnu Krajinu - PoMAK: Izborni program

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!