Neispunjeno

Trasiranje trim staze

Opštine: Bihać

Trasiranje trim staze “Debeljača” od Bihaća do staroga grada Sokolac pokazalo se kao pun pogodak. Prema tom modelu potrebno je trasirati i trim stazu od Orljanske glavice do spomen parka Grabež i još nekoliko trim staza koje će činiti spoj rekreacije i prirode, ali i voditi do kulturno-historijskih znamenitosti i objekata kulturnog naslijeđa.

Obrazloženje

U toku mandata 2020-2022 nisu zabilježene aktivnosti na ispunjenju obećanja trasiranje trim staze.

Izvor: Pokret za modernu i aktivnu Krajinu - PoMAK: Izborni program

U februaru 2021. godine donesena je Odluka o provođenju urbanističkog plana Grada Bihaća za period od 20 godina prema kojem je planirana izgradnja trim staza.

Planom se definiše specifičan oblik parkovske površine cjelim priobalnim pojasom rijeka Une i Klokot u ovom pojasu je predviđena gradnja šetnica, trim i biciklističkih staza, vidikovaca, postavljanje mobilijara i drugih javnih i društvenih sadržaja u svrhu odmora i rekreacije.

Odluka o provođenju urbanističkog plana Grada Bihaća za period od 20 godina

U toku mandata 2020-2022 nisu zabilježene aktivnosti na ispunjenju obećanja trasiranje trim staze.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!