U progresu

Trajni prostori za kinoprojekcije i obogaćivanje sadržaja Ljetne pozornice

Opštine: Ilidža

Osigurat ćemo trajne prostore za kinoprojekcije i obogatiti sadržaje Ljetne pozornice.

Obrazloženje

Tokom prve tri godine mandata zabilježene su značajne aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Projekcije filmova Sarajevo Film Festivala 2021, 2022. i 2023. godine upriličene su na Ilidži, a Ljetna pozornica Ilidža je tokom ljeta 2023. godine bila domaćin Ilidžanskog festivala i Omladinskog Film Festivala. 

Izvor: KSIRC Ilidža

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i tadašnji direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra sastali su se u augustu 2021. godine “kako bi ozvaničili saradnju, ali i razgovarali o mogućnostima proširenja saradnje u narednim godinama”.

Tokom trajanja SFF-a 2021. godine projekcije su se održavale i u Kinu Ilidža. Naredne godine Općina Ilidža ponovo je finansijski podržala realizaciju filmskih projekcija SFF-a, te je četrnaest projekcija 28. izdanja prikazano na Ilidži. Dio filmskih projekcija SFF-a 2023. godine također je prikazan u ilidžanskom Kinu Igman. 

Potpisom sporazuma o saradnji između načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura i generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića 6.6.2023. godine potvrđeno je da će se nakon dvije godine pauze Ilidžanski festival ponovo održati na Ilidži.

Nekoliko dana kasnije, iz općinske uprave izvijestili su da će na Ljetnoj pozornice na Ilidži, u sklopu 15. Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo, a koji je podržala i Općina Ilidža, od 18. do 22. jula 2023. godine biti prikazano pet filmova iz programa OFF Generation Features i OFF Screen, s kapacitetom od 400 mjesta.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!