Započeto

Težnja uvođenju posebnih mjera ulaganja za investitore koji dolaze iz manjinskih zajednica, strane investitore te ulagače iz bh. dijaspore

Opštine: Ilidža

Težit ćemo uvođenju posebnih mjera ulaganja za investitore koji dolaze iz manjinskih zajednica, strane investitore te ulagače iz bh. dijaspore.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Na sastanku 16. septembra 2021. godine sa investitorima koji su podnijeli zahtjeve za investiranje i izdavanje potrebne dokumentacije Općini Ilidža, načelnik Muzur je “investitore pozvao na saradnju, unapređenje međusobne komunikacije kako bi zajedno stvarali što bolje uslove za investiranje u općini Ilidža”. Također, istakao je “da će Općina pružiti svu potrebnu podršku u administrativnim procesima, kako bi u što kraćem roku, u skladu sa zakonskim regulativama, prikupili svu potrebnu dokumentaciju za realizaciju njihovih investicija”.

Iz Općine su tim povodom saopćili da je od maja do septembra izdato “ukupno 120 građevinskih dozvola, 135 urbanističkih saglasnosti i 75 odobrenja za upotrebu te su ukupno kroz upravni postupak i ostale akte u nadležnosti Službe za prostorno uređenje urađena i razmatrana 1249 zahtjeva”, da da su sve izdate dozvole “u skladu sa zakonskom i planskom regulativom”.

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da je uspostavljen Odsjek za lokalni ekonomski razvoj, pokrenute aktivnosti na učešću u projektima USAID Diaspora Invest Project, te održano nekoliko sastanaka sa različitim predstavnicima investitora iz dijaspore.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!