Započeto

Stvaranje prostora koji će biti slobodna zona za organizaciju festivala i masovnih muzičkih događaja

Opštine: Ilidža

Stvorit ćemo na Ilidži prostor koji će biti slobodna zona za organizaciju festivala i masovnih muzičkih događaja, s adekvatnim higijenskim čvorom, toaletima, kao i adekvatnom povezanošću s javnim i taksi prijevozom, uz vrhunski sistem videonadzora i sigurnosti učesnika. Na ovaj način Slobodna zona Ilidža postala bi centar svih muzičkih festivalskih dešavanja, što je trenutno slabost gradskih općina Sarajeva, a što, s pristojnom udaljenošću od naselja, ne bi predstavljalo smetnju lokalnom stanovništvu.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Centralni trg između Prve osnovne škole i Četvrte gimnazije svečano je otvoren 12.8.2023. godine. Prostire se na skoro 10.000 kvadratnih metara, dok su troškovi izgradnje iznosili oko 1,5 miliona KM. U sklopu rekonstrukcije uklonjeni su bespravno dograđeni objekti i postavljene nove ploče. Na obnovljenom trgu održano je više muzičkih priredbi (1, 2). 

Na početku Velike Aleje 23.10.2023. godine svečano je otvoren obnovljeni Veliki park. Centralni dio parka čine četiri amfiteatra različitih dimenzija koja su posebno kreirana za održavanje kulturno-zabavnih manifestacija. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!