Ispunjeno manjim dijelom

Stručno obrazovanje i usavršavanje državnih službenika

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Državno uređenje

Unaprijediti zapušteni segment stručnog obrazovanja i usavršavanja državnih službenika i namještenika;

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Saradnja na polju edukacije svih uposlenika u institucijama Kantona Sarajevo bila je povod sastanka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i ministrice pravde i uprave Merse Kusture s Mirsadom Buljevićem predstavnikom Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) i Đenanom Salčinom direktorom Agencije za javne nabavke BiH. Sastanak je održan u julu 2020. godine.

Ovom prilikom, Buljević je informisao premijera i ministricu da GIZ realizira Projekt besplatne edukacije zaposlenih u javnoj upravi u segmentu javnih nabavki, za koji već imaju planirana finansijska sredstva.

“Radi se o tri vrste edukacija o javnim nabavkama. Prva bi obuhvatila sve službenike koji se bavi ovim poslom, druga bi bila usmjerena na rukovodeće državne službenike, dok bi treća bila usmjerena samo na odabrani broj službenika”, naveo je Buljević.

Obuka bi se, kako je najavio, počela sredinom septembra, a realizirala bi se online i putem webnara.

Premijer Nenadić je poručio kako je Vlada Kantona Sarajevo spremna dati podršku ovom projektu, te da je vrlo važno da uposleni u institucijama Kantona Sarajevo prođu ciljane obuke.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!