Neispunjeno

Strateško rješavanje problema odvoza otpada na deponiji Smiljevići

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Ekonomija

Strateški riješiti problem odvoza i otpada na deponiji Smiljevići, što će rezultirati smanjenjem količina otpada koji se odlaže u tijelo deponije, kao i povećanjem stepena recikliranog otpada.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

U rebalansu Budžeta za 2020. godinu predviđena je stavka koja se odnosi na smanjenje i uspostavu pročišćavanja procjednih voda RCUO Smiljevići 4.000.000.

U prvih 100 dana Vlade KS radilo se na proširenju kapaciteta deponije, a ukupna vrijednost projekta je 1.540.000 KM.

Konstatovali smo da će do kraja ovog mjeseca biti pripremljeni i okončani radovi na ukupnoj površini od 10 hiljada kvadratnih metara što će značajno proširiti kapacitete deponije.

Mario Nenadić, 2. juni 2020. 

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS 24. 11. 2020. uputilo je u javnu raspravu Nacrt Izvještaja o strategijskoj procjeni uticaja na okoliš za Prostorni plan područja posebnog obilježja Regionalnog centra za upravljanje otpadom Smiljevići

Evidentirane aktivnosti u vezi sa RCUO Smiljevići tokom mandata Vlade KS nisu se odnosile na smanjenje količine otpada koji se odlaže u tijelo deponije.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!