U progresu

Sportska infrastruktura

Opštine: Goražde

S druge strane, sramotno je u kakvoj se poziciji nalazi Goražde kao grad rukometa ili grad sporta, zbog nepostojanja adekvatne sportske infrastrukture.

Izvor: Intervju, Klix, 2.11.2020.

U okviru obilježavanja 21. marta, Dana mladih grada Goražda, svečano su otvoreni obnovljeni sportski tereni u naselju Prvi maj, u koje je uloženo 150.000 KM kroz program USAID-a PRO-budućnost i Razvojni program Ujedinjenih nacija, uz učešće Grada Goražda.

Izvor: Grad Goražde

U julu 2021. godine započela je rekonstrukcija pomoćnog terena gradskog stadiona u vrijednosti 460.000 KM. U sklopu projekta izvršit će se priprema podloge za polaganje vještačke trave na odobrenoj lokaciji, uključujući sistem drenaže, te nabavka kvarcnog pijeska i gumenog granulata za ispunu vještačke trave.

U Gradskoj upravi Goražda 22. jula 2022. godine potpisan je Ugovor za izvođenje radova na uređenju sportskih terena u naselju 1. maj. Ukupna vrijednost projekta uređenja sportskih terena iznosi 106.035,70 KM, a projekat sufinansiraju CRS (uz podršku USAID-a) u iznosu 58.500 KM, a Grad Goražde s 47.535,70 KM.

U novembru 2022. godine Gradska uprava Goražda obavijestila je javnost o implementiranim projektima izgradnje sportske infrastrukture, kao i finansiranja sportskih klubova i događaja za tu godinu. Tako navode da je za finansiranje sportskih klubova i sportskih događaja za 2022. godinu u budžetu Grada Goražda izdvojena ukupno 141.000 KM. 

U sklopu finansiranja sportske infrastrukture, u tekućoj godini završen je projekat “Izgradnja pomoćnog stadiona sa vještačkom travom u Goraždu” sa ukupno 259.860 KM izdvojenih sredstava. Za izgradnju istočne tribine gradskog stadiona Vlada FBiH izdvojila je 100.000 KM, a također je podržala i projekat “Rekonstrukcija sportskih objekata na Nogometnom stadionu u naselju Vitkovići” sa 220.000 KM.

Grad Goražde je za finansiranje JU Sportski centar u 2022. godini izdvojio 168.870 KM. U sklopu projekta ReLOaD2, zajedno s UNDP-om, Grad Goražde je finansirao klubove i udruženja sa 74.274,50 KM.

U okviru obilježavanja 21. marta, Dana mladih grada Goražda, svečano su otvoreni obnovljeni sportski tereni u naselju Prvi maj u koje je uloženo 150.000 KM kroz program USAID-a PRO-budućnost i Razvojni program Ujedinjenih nacija, uz učešće Grada Goražda.

Tim su povodom na obnovljenim terenima prijateljsku utakmicu odigrale mlade selekcije rukometnih klubova Radnički i Višegrad, kao i odbojkašice Goražda, a prisutnima se obratio i gradonačelnik Ernest Imamović. 

Ovi tereni mnogo znače našim mladima, posebno u proljetnim i ljetnim danima, da imaju sportske sadržaje kako amaterske tako i profesionalne. Svi su dobro došli u Grad Goražde, da se družimo i ostvarujemo nove sportske pobjede.

Ernest Imamović, 21.3.2023. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!