U progresu

Smanjenje opterećenja centra Ilidže putem pametnog parkiranja i boljeg upravljanja mogućim parking prostorima

Opštine: Ilidža

Putem pametnog parkiranja i boljeg upravljanja mogućim parking prostorima osigurat ćemo smanjenje opterećenja centra Ilidže.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Iz Općine Ilidža su za Istinomjer 12. decembra 2021. godine naveli da se “trenutno radi na izradi potrebnih elaborata, pripremi adekvatnih parking površina”.

Prema Izvještaju o izvršenju budžeta Općine Ilidža za 2021. godinu, za izradu glavnog i izvedbenog projekta za objekat javne garaže u ulici Dr. Mustafe Pintola izdvojeno je 70.200,00 KM.

Početkom decembra 2022. godine završena je izgradnja novog parking prostora za stanovnike ulice Sabita Užičanina.

Prema izvještaju o izvršenju budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu, za izgradnju parking prostora utrošeno je 86.163,25 KM.

Tokom 2023. godine izgrađeni su parking prostori ulici Fadila Hadžića u Mjesnoj zajednici Otes te u ulici Bosanski ljljan u Mjesnoj zajednici Vrelo Bosne. 

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da je izrađen elaborat o dodatnim parking prostorima na javnim površinama na području općine Ilidža, te da je izvršeno isrctavanje novih parking prostora oko stambenih zgrada i formiranje parking prostora na saobraćajnicama na kojima se odvija jednosmjerni sabraćaj kao mehanizam stvaranja dodatnog parking prostora, uređenja nezakonitog parkiranja od strane građana i smanjenja opterećenja centralnog dijela Ilidže. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!