U progresu

Saradnja s antikorupcijskim timom Kantona Sarajevo

Opštine: Ilidža

Saradnju s antikorupcijskim timom Kantona Sarajevo podići ćemo na najviši mogući nivo, a sve s ciljem najtransparentnije javne uprave.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Općinski načelnik Nermin Muzur i šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo Erduan Kafedžić, u prisustvu savjetnika za borbu protiv korupcije Erika Larsona, predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tarika Stambolića i dopredsjedavajućih Samira Avdića i Redže Lemezana, potpisali su 22. aprila 2021. godine Sporazum o saradnji u aktivnostima na prevenciji i borbi protiv korupcije u ovoj lokalnoj zajednici.

FOTO: Facebook/Nermin Muzur

Kako je Muzur naveo, potpisivanjem ovog sporazuma Općina Ilidža postala je dio antikoruptivnog sistema u Kantonu Sarajevo i pristupiti će implementaciji Odluke o Registru zaposlenih u javnom sektoru na području KS-a, Odluke o Registru imenovanih lica u KS-u i Odluke o Registru podataka o javnim nabavkama, čime će ovi registri biti uspostavljeni u ovoj općini i ustanovama kojima je ona osnivač, a sve u cilju povećanja transparentnosti rada.

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da u kontinuitetu provode saradnju sa Uredom za borbu protiv korupcije KS u pogledu usklađivanja i implementacije plana integriteta Općine Ilidža, vrše kontinuirani rad na unosu podataka u Registar zaposlenih i imenovanih lica uspostavljen od strane Ureda za borbu protiv korupcije KS i ažuriranje već unesenih podataka, te dostavljaju podatke i vrše korespondenciju sa Uredom u pogledu podnesenih zahtjeva za dostavu informacija, a sve u vezi prijava korupcije podnesenih direktno Uredu. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!