Ispunjeno većim dijelom

Saradnja i podrška udruženjima iz resora socijalne zaštite, humanitarnog rada, udruženja osoba sa invaliditetom i udruženja civilnih žrtava rata

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Socijalna politika

Jačanje saradnje i podrške aktivnostima udruženja iz resora socijalne zaštite, humanitarnog rada, udruženja osoba sa invaliditetom i udruženja civilnih žrtava rata. Sufinansirati ćemo ih putem javnog poziva, odobravati projekte i pratiti izvršenje.

 

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS ciljevi postavljeni obećanjem ostvareni su u značajnoj mjeri.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo i Javna ustanova „Kantonalni centar za socijalni rad“ u saradnji sa organizacijom „Save the Children“ potpisali su u maju 2020. godine Memorandum o saradnji kojim se uvode usluge dostupnosti Mobilnog tima „Kantonalnog centra za socijalni rad“ 24 sata dnevno.

Ovim bi se olakšalo da se djeca bez pratnje i razdvojena djeca – migranti/izbjeglice adekvatno identifikuju, provede prva hitna procjena njihovih potreba, posreduje u postupku njihove registracije, te se upućuju do mjesta, gdje će biti smještena ili do drugih servisa, čija usluga im je potrebna.

Sredstva su osigurana od strane Glavne uprave za evropsku civilnu zaštitu i evropske operacije humanitarne pomoći (ECHO) Evropske komisije.


Početkom jula 2020. godine Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo raspisalo je Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava humanitarnim organizacijama/neprofitnim organizacijama/i udruženjima za 2020. godinu.

Predmet Javnog poziva je dodjela novčanih sredstava ovim organizacijama i udruženjima u svrhu finansiranja, odnosno sufinansiranja projekata iz oblasti rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica, a čiji su projekti, programi ili aktivnosti od interesa za građane Kantona Sarajevo ili doprinose razvoju i afirmaciji Kantona, a provode se na području Kantona Sarajevo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!