Započeto

Sanacija vrtića

Opštine: Ilidža

Postavit ćemo strateške ciljeve razvoja sportskih kapaciteta, poput obnove i proširenja namjene terena „Famosa“ u Hrasnici, ubrzati i završiti izgradnju nove sportske dvorane u Sokolović-Koloniji. Sanirat ćemo vrtiće te zatražiti podršku privatnog sektora i velikih poslodavaca na tom putu. Posebno mislimo na vrtiće u Pejtonu i Hrasnici.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata, zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, ministrica odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i direktorica JU „Djeca Sarajeva“ Suanita Banda, ozvaničili su 20. januara 2021. godine početak radova rekonstrukcije objekta vrtića “Lužani“.

Kako je navedeno iz Općine, “dio objekta koji će se rekonstruisati obuhvatit će 10 grupnih soba za sve uzraste djece i glavnu kuhinju”, a “ukupno će imati 12 grupnih soba, što znači da će biti vrtić sa jednim od najvećih kapaciteta u Kantonu Sarajevo”. Projekat rekonstrukcije je vrijedan 1.041.300 KM.

Međutim, radovi na rekonstrukciji vrtića “Lužani”, koji su trebali biti gotovi do početka školske 2021/2022. godine, su u zastoju, a glavni problem je nastao, kako su pojasnili iz Općine, “kada je utvrđeno da nastavak radova u skladu sa projektnom dokumentacijom nije moguće realizirati”, te se “trenutno radi na izmjeni projektne dokumentacije i navedene procese vode kantonalne institucije”.

Iz Općine su za Istinomjer također naveli da su “u 2021. godini osigurana finansijska sredstva za uređenje vrtića u Hrasnici, te da je “urađen Idejni i Glavni projekat te je raspisana javna nabavka”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!