Neispunjeno

Rješevanje pitanja zgrade na Otesu u kojoj su smještena lica u stanju socijalne potrebe

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Socijalna politika

Iznalaženje najpovoljnijeg načina i mogućnosti kupovine kako bi Kanton Sarajevo izašao iz štetnog ugovora o zakupu za Kanton Sarajevo.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Prethodna Vlada KS usvojila je Prijedlog ugovora i uputila ga prema Skupštini KS na usvajanje. Objekti O-9 i O-10 imaju 164 stana, 18 poslovnih prostora, šest garaža i 60 parking mjesta. Posljednjim vještačenjem procijenjena cijena nekretnina je oko 13.100.000 KM. Raniji pokušaj kupovine zgrada iz 2008. godine predvidio je plaćanje oko 14.480.000 KM, ali nikada nije doveden do kraja. Revizija je više puta dala negativno mišljenje na ugovor o zakupu. Ukoliko se objekti ne kupe Kanton Sarajevo će do 2032. godine nastaviti plaćati zakup koji će nastaviti rasti i nakon 30 godina zakupa Kanton će morati izaći iz zgrada, vratiti ih u prvobitno stanje i predati nazad vlasniku.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!