Ispunjeno

Revizija Pravilnika za ostvarivanje prava na medicinsku rehabilitaciju

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, NiP, SDP) | Oblasti: Socijalna politika

Provesti reviziju u vezi s Pravilnikom za utvrđivanje prava na banjsko i klimatsko liječenje (medicinska rehabilitacija);

Obrazloženje

U toku prve godine mandata Vlada KS je ispunila dato obećanje.

Izvor: Principi i mjere djelovanja Vlade Kantona Sarajevo 2021 - 2022

Kako je početkom marta 2021. godine objavio portal Akta.ba, prema navodima iz Službenih novina KS, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo donio je  Pravilnik za utvrđivanje prava na banjsko i klimatsko liječenje (medicinska rehabilitacija). Kako je navedeno, ovim pravilnikom definišu se korisnici prava, uređuju način i postupak ostvarivanja prava na banjsko i klimatsko liječenje (medicinsku rehabilitaciju), podnošenje zahtjeva, obavezna dokumentacija, uvjeti za ostvarivanje prava, nadležna komisija za odlučivanje, vremenski termini upućivanja na banjsko liječenje, prioriteti pri ostvarivanju prava. Također, članom 18. navedeno je da ovim pravilnikom stavlja se van snage Pravilnik za utvrđivanje prava na banjsko i klimatsko liječenje – medicinska rehabilitacija.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!