U progresu

Reorganizacija komunalnih preduzeća

Opštine: Goražde

Također, neophodno je i JKP 6. mart tehnički i kadrovski unaprijediti. Generalno, sva preduzeća koja se bave i komunalnim pitanjima i uređenjem grada moraju proći kroz proces temeljite reorganizacije, s ciljem ostvarivanja maksimalne efikasnosti u poslovanju u korist građana.

Obrazloženje

U toku dvije godine mandata vršene su određene aktivnosti na realizaciji obećanja.

Izvor: Intervju, Klix, 2.11.2020.

U Budžetu Grada Goražde za 2023. godinu u sekciji Drugi tekući rashodi za transfer JKP 6.Mart Goražde namijenjena su sredstva u iznosu od 200.000 KM. 

Gradonačelnik Imamović sa pripadnicima Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde preuzeo je 28. novembra 2022. godine  vatrogasno vozilo, koje je donirano od strane Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Gradonačelnik je istakao da je ova donacija rezultat dobre saradnje i podrške Kantona Sarajevo Gradu Goraždu, te da će vozilo svakako biti od velike koristi PVJ Goražde.

Grad Goražde putem namjenskih sredstava iz civilne zaštite u decembru 2022. godine izvršio je nabavku nove savremene kombinovane mašine sa nastavcima  za potrebe JKP ”6 mart” Goražde. Vrijednost mašine je 220.000 KM sa PDV-om. Ranije je također, putem donacije od strane firme EMKA,  nabavljena smetljara, a kako je rečeno ovim se krenulo polahko u modernizaciju opreme,mehanizacije i vozila koje koristi JKP ”6 mart”.

Kompanija EMKA Bosnia obezbijedila je u avgustu 2022. godine donaciju Javnom komunalnom preduzeću (JK) „6.mart“ Goražde. Riječ je o savremenom vozilu za odvoz smeća, koje je izuzetno značajno za goraždansko komunalno preduzeće koje oskudijeva sa adekvatnom menahizacijom.

Donacija je vrijedna oko 200.000 KM, radi se o polovnom vozilu, ali kojem je obavljen kompletan remont i servis kod ovlaštenih servisera Mercedesa u Njemačkoj i kao takav je nama isporučen. Gradska uprava je u proceduri registracije vozila i dodatne obuke uposlenika za njegovo korištenje.

Direktor JKP „6.mart“ Goražde, Haris Šalo

Istog mjeseca predstavnici/e Grada Goražde i organizacije World Vision BiH potpisali su dva sporazuma o sufinansiranju nabavke opreme za JKP “6. mart”. Nabavljena oprema uključuje 10 kontejnera kapaciteta 1100l i profesionalne alate, tj. trimere, kosilice i traktor za košenje trave. Procijenjena vrijednost ove opreme iznosila je 27.500 KM, pri čemu je World Vision BiH Fondacija obezbijedila iznos od 1.264 KM.

Nadzornog odbora JKP “6 MART”, imenovan je novi rukovodioc ovog preduzeća, inženjer arhitekture Haris Šalo. Odluka je stupila na snagu 1. maja 2022.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!