Nije započeto

Rekonstrukcija izgrađene obaloutvrde na Drini

Opštine: Goražde

Kao što su nadležni organi svojim radom i dokazali, izgradnja obaloutvrde i “zidova na Drini” je nelegalna i kao takvu je treba i posmatrati. Ono što je moguće u ovoj situaciji jeste rekonstrukcija urađenog kako bi bilo praktično i služilo svrsi, ali isto tako bilo i “lijepo za oko” kako ljepotica Drina ne bi izgubila svoje čari i svoj turistički potencijal.

Izvor: Intervju, Klix, 2.11.2020.

Dana 13.10.2023. godine Ibrahim Delić, zastupnik u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona u prošlom sazivu, upozorio je da bi obaloutvrde u Goraždu trebale biti srušene do 16.10.2023., a teren vraćen u prvobitno stanje prema naredbi federalnog inspektora. No, radovi na tome još nisu počeli.

“Rješenje federalnog građevinskog inspektora izdato je 16. 6. ove godine. U njemu je dat rok od 120 dana da se obaloutvrde uklone i teren vrati u prvobitno stanje. Ustanovljeno je da su izgrađene nelegalno. Naravno, do 16. 10. 2023 godine nije moguće izvršiti nalog inspektora niti je Grad Goražde imao namjeru postupiti po njegovom rješenju. Iako obaloutvrde neće biti uklonjene u predviđenom roku, nastavit ćemo da tražimo sprovedbu zakona kao i to da federalni inspektor poduzme sve iz svoje nadležnosti i kazni investitora zbog neprovođenja rješenja o uklanjanju obaloutvrda na rijeci Drini u Goraždu.”, saopštio je Delić.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!