Započeto

Razvoj turizma u Višegradu

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Tokom predizborne tribine u Višegradu, Milorad Dodik najavio je razvoj turizma u ovoj opštini. Tom prilikom rekao je: “Želim da Višegrad, koji je poznat po Andriću, dostigne još neke vrijednosti. Da se Višegrad stavi na novu kartu putnih i svakih turističkih destinacija.”

Izvor: Milorad Dodik, predizborna tribina Višegrad, Facebook/SNSD

U februaru ove godine Turistička organizacija Višegrad predstavila je turističke potencijale ove opštine na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, kojem je prisustvovao i načelnik Mladen Đurević.

Izvor: Turistička organizacija Višegrad

Na 11. sjednici, održanoj 9.3.2023, Vlada RS usvojila je Informaciju o Sporazumu o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH – Crna Gora 2021-2027, u vrijednosti 9,7 miliona eura, od čega EU izdvaja 8,4 miliona eura. U okviru programskog područja, između ostalih, našla se i Opština Višegrad.

Krajem februara 2023. godine Turistička organizacija Višegrad predstavila je turističke potencijale na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Načelnik Višegrada Mladen Đurević prisustvovao je Sajmu turizma i tom prilikom najavio proširenje turističke ponude – završetak hotela s pet zvjezdica u Andrićgradu i izgradnju gradske marine.

Početkom marta 2023. godine, održan je sastanak načelnika VIšegrada Mladena Đurevića i predstavnika Turističke organizacije na kojem su definisali ciljeve zajedničkog djelovanja lokalne uprave i Turističke organizacije, a na sastanku ministra trgovine i turizma RS Denisa Šulića i načelnika Višegrada Mladena Đurovića krajem marta 2023. godine, zaključeno je da Banja „Vilina vlas“ spada među velike turističke potencijale Republike Srpske i opštine Višegrad, te će se u saradanju sa resornim ministarstvom raditi na proširenju turističke ponude ove lokalne zajednice.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!