Djelimično ispunjeno

Razvoj poslovne zone Kombiteks

Opštine: Bihać

Cilj je PZ Kombitekst priključiti na magistralnu cestu i na taj način obezbijediti kvalitetan pristup poslovnoj zoni. U narednom periodu želimo zajedničkim angažmanom uz pomoć USAID-a i viših nivoa vlasti obezbijediti ukupna sredstva za realizaciju infrastrukturnih projekata u okviru PZ Kombiteks pri čemu je prioritet rješavanje pristupa magistralnoj cesti.

Obrazloženje

Tokom dvije godine mandata, zabilježene su aktivnosti na realizaciji datog obećanja čime je ono djelimično ispunjeno.

Izvor: Pokret za modernu i aktivnu Krajinu - PoMAK: Izborni program

Ministarstvo privrede Vlade Unsko-sanskog kantona 2. novembra 2021. godine organizovalo je potpisivanje ugovora o implementaciji poticajnih sredstava po Programu potpore izgradnji poduzetničkih zona u gradovima/općinama USK.

Kako je navedeno u saopštenju ministarstva, Grad Bihać je dostavio potrebnu dokumentaciju za poslovnu zonu „Kombiteks” što uklučuje izgradnja saobraćajnice s oborinskom kanalizacijom (spoj na magistralni put), uređenje imovinsko-pravnih odnosa. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 150.000 KM, vlastita sredstva grada Bihaća iznose 70.000 KM, dok iznos sredstava od Ministarstva privrede iznosu 80.000 KM.


Budžetom za 2021. godinu, za uređenje imovinsko-pravnih odnosa i drugih stvarno pravnih odnosa sa vlasnicima nekretnina za poslovne zone Ripač i Kombiteks planirano je 250.000.


Izmjenema i dopunama Programa uređenja građevinskog zemljišta za 2022. godinu dodana je stavka “Kombiteks – rješavanje imovinsko – pravnih odnosa”. U trogodišnjem planu implemetacije Strategije razvoja Grada Bihać 2022-2024. planirana je izgradnja dijela saobraćajnice za Poslovnu zonu Kombiteks. Za relizaciju projekta planirano je 80.000 KM.

Rebalansom Budžeta za 2022. godinu dodata je stavka “Ministarstvo privrede USK-a – subvencija za izgradnju poduzetničke infrastrukture – poslovna zona Kombiteks” sa planiranim iznosom od 80.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!