Započeto

Razvijanje socijalnih usluga u lokalnoj zajednici i osnivanje mobilnih timova

Opštine: Ilidža

Razvijat ćemo socijalne usluge u lokalnoj zajednici i osnovati mobilne timove.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Prema izvještajima o izvršenju budžeta Općine Ilidža, u 2021. godini  na program socijalne potpore utrošeno je 1.313.086,20 KM, odnosno 2.029.510,88 KM u 2022. godini, uključujuči novčanu pomoć invalidnim licima, izdatke za raseljena lica, isplate stipendija, umrline za penzionere, teško oboljela lica, potpomognutu oplodnju, izdatke za novorođenu djeca, zdravstvenu zaštita za lica u stanju socijalne potrebe i druge usluge. 

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da je u ovoj oblasti realizovan niz projekata: 

  • izvršena podjela novčanih sredstava za starije osobe 80 godina i starije u iznosu od 100 KM za 2.150 osoba;
  • izvršena podjela jednokratnih stipendija za sve prvačiće osnovnih škola sa područja općine Ilidža;
  • izmijenjen pravilnik o unutrašnjog organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, čime su stvoreni uslovi da se u prostorijama mjesnih zajednica omogući prijem podensaka i ovjeravanje prepisa i dokumenata;
  • Služba za opću upravu vrši ovjere potpisa, prepisa i rukopisa na terenu (na kućnim adresama i staračkim domovima) na području općine Ilidža.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!