U progresu

Razvijanje inovativnog, kreativnog i hrabrog društva s mladima koji su spremni za poslove budućnosti

Opštine: Ilidža

Razvijat ćemo inovativno, kreativno i hrabro društvo s mladima koji su spremni za poslove budućnosti.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Općina Ilidža kontinuirano je tokom mandata realizovala javni poziv za (su)finansiranje projekata za mlade. Tako je 2021. godine za ovu svrhu izdvojeno 21.000 KM, 2022. godine 60.000 KM, a 2023. godine 30.000 KM.

FOTO: Općina Ilidža

Kako su naveli iz Općine 10. jula 2021. godine, u proteklom periodu realizovan je “javni poziv za sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima iz budžeta Općine Ilidža namijenjenih razvoju poduzetničke inicijative i zapošljavanja mladih sa ciljem da se pomogne onima koji po prvi put zasnivaju radni odnos ali i kao jedna od mjera ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih korona virusom”.

Ukupno 19 aplikanata je zadovoljilo uslove janog poziva, a načelnik Muzur je prilikom dodjele sredstava dobitnicima “izrazio nadu da će u narednom periodu unaprijediti svoj rad i širiti svoje poslovanje”.

“S ciljem pružanja podrške novim poslovnim idejama mladih, prilike za samozapošljavanje i doprinos razvoju lokalne zajednice”, Općina Ilidža je i 2022. godine sufinansirala troškove najboljih start-upova. Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur potpisao je ugovore sa osobama čiji su poslovni planovi zadovoljili sve kriterije ponovljenog Javnog poziva za sufinansiranje najboljih poslovnih planova.

Javni poziv za za sufinansiranje najboljih poslovnih planova realizovan je i 2023. godine, čime je novčana sredstva za poticaj i podršku u svrhu registrovanja samostalnih djelatnosti i privrednih društava dodijeljena za 12 osoba. 

Općina Ilidža kontinuirano je tokom mandata realizovala javni poziv za (su)finansiranje projekata za mlade. Tako je 2021. godine za ovu svrhu izdvojeno 21.000 KM, 2022. godine 60.000 KM, a 2023. godine 30.000 KM. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!