U progresu

Razvijanje inovativnog, kreativnog i hrabrog društva s mladima koji su spremni za poslove budućnosti

Opštine: Ilidža

Razvijat ćemo inovativno, kreativno i hrabro društvo s mladima koji su spremni za poslove budućnosti.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su značajne aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

U 2021. godini, Općina Ilidža izdvojila je 70.000 KM za sufinansiranje troškova pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostora, obrtnih sredstava i ostalih troškova, “sa ciljem pružanja podrške poslovnim idejama mladih”.

FOTO: Općina Ilidža

Kako su naveli iz Općine 10. jula 2021. godine, u proteklom periodu realizovan je “javni poziv za sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima iz Budžeta Općine Ilidža namijenjenih razvoju poduzetničke inicijative i zapošljavanja mladih sa ciljem da se pomogne onima koji po prvi put zasnivaju radni odnos ali i kao jedna od mjera ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih korona virusom”.

Ukupno 19 aplikanata je zadovoljilo uslove janog poziva, a načelnik Muzur je prilikom dodjele sredstava dobitnicima “izrazio nadu da će u narednom periodu unaprijediti svoj rad i širiti svoje poslovanje”.

Načelnik Nermin Muzur potpisao je 15. decembra 2021. godine ugovore s udruženjima za podršku projektima za mlade, a za realizaciju ovih projekata izdvojeno je 21.000 KM, u skladu s  Javnim pozivom za (su)finansiranje projekata za mlade iz budžeta Općine za 2021. godinu.

“S ciljem pružanja podrške novim poslovnim idejama mladih, prilike za samozapošljavanje i doprinos razvoju lokalne zajednice”, Općina Ilidža je i 2022. godine sufinansirala troškove najboljih start-upova. Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur potpisao je ugovore sa osobama čiji su poslovni planovi zadovoljili sve kriterije ponovljenog Javnog poziva za sufinansiranje najboljih poslovnih planova.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!