Ispunjeno

Pruga Sarajevo-Bradina

Partije: SDA | Oblasti: Ekonomija

S ciljem poboljšanja i unapređenja transportne i komunikacijeske infrastrukture zalagat ćemo se za:• završiti rekonstrukciju preostalog dijela pruge na Koridoru Vc od Sarajeva do Bradine (kreditna sredstva cca 40 miliona EUR),

Obrazloženje

U aktuelnom mandatu zabilježene su aktivnosti vezane za ovo obećanje.

Projekat obnove željeznica u BiH II, finansira se kreditom EBRD-a u visini od 25 miliona eura. U sklopu projekta se provode aktivnosti na rekonstrukciji pruge Sarajevo-Bradina. Programom rada Vlade FBiH za period 2010-2014, početak obnove pruge bio je planiran  za 2012. godinu. Aktivnosti na obnovi pruge su trebale biti završene do 14.04.2016. godine, što se nije desilo.

U junu 2016 najavljeno je da će remont pruge biti završen do jula, da bi u avgustu iste godine rok bio pomjeren na septembar. Željeznički saobraćaj na ovoj trasi ponovo je uspostavljen u junu 2017. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!