Ispunjeno manjim dijelom

Provođenje obuka i prekvalifikacija radnika

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Obrazovanje

U saradnji sa udruženjem poslodavaca i Službom za zapošljavanje KS podržati provođenje obuka i prekvalifikacija radnika za poznatog poslodavca.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Vlada Kantona Sarajevo donijela je u oktobru 2020. godine Odluku o dodjeli poticajnih grant sredstava za program “Podrška mladima za pokretanje start up subjekata”. Odluka je donesena na prijedlog Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, nakon što je okončana procedura Javnog poziva za podnošenje prijava za ovaj program.

Također je, utvrđena i lista korisnika sredstava sa nazivom biznis planova, kao i iznosom poticajnih grant sredstava koja su im odobrena. Radi se o 25 mladih osoba kojima će biti dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 448.694 KM. Petnaest obrtničkih-zanatlijskih radnji, različitih djelatnosti, ostvarilo je pravo na dodjelu sredstva u ukupnom iznosu od 151.800 KM, za edukaciju i zapošljavanje mladih u trajanju od najmanje godinu dana.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!