Neispunjeno

Projekt povećanja sigurnosti na željeznici

Partije: SDA | Oblasti: Ekonomija

S ciljem poboljšanja i unapređenja transportne i komunikacijeske infrastrukture zalagat ćemo se za:• realizirati dio dugoročnog Projekta povećanja sigurnosti na željeznici koji je pripremljen sa višegodišnjim mjerama i aktivnostima na potpunom osiguranju na 30 putnih prijelaza,

Obećanje o realizaciji Projekta povećanja sigurnosti na željeznici SDA je dala i na izborima 2010. godine. Ovaj projekat nije razmatran na sjednicama Vlade FBiH do isteka treće godine aktuelnog mandata.

Vlada Federacije BiH prihvatila je na 106. sjednici (15.06.2017.) informaciju Željeznica FBiH o stanju sigurnosti u željezničkom saobraćaju u 2016. godini, u kojoj se navodi da je u izvještajnom periodu zabilježeno manje vanrednih događaja i prouzrokovana manja materijalna šteta na željezničkoj imovini. Navedeno je da najveći utjecaj na broj vanrednih događaja imaju tehničko-tehnološka zastarjelost mobilnih i stabilnih transportnih kapaciteta, nepoštivanje propisanih saobraćajno-tehničkih normi od strane učesnika u cestovnom prometu i trećih osoba, krađa željezničke imovine i stanje osiguranja putnih prijelaza – ukrštanja željezničke pruge i ceste u nivou.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!