Započeto

Programi zapošljavanja, samozapošljavanja, profesionalne edukacije i prekvalifikacije ratnih vojnih invalida, boraca, porodica poginulih boraca

Opštine: Ilidža

Sistemska podrška boračkoj populaciji usmjerena je prema programima zapošljavanja, samozapošljavanja, profesionalne edukacije i prekvalifikacije ratnih vojnih invalida, boraca, porodica poginulih boraca, te programima stipendiranja i zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Iz Općine Ilidža su za Istinomjer 12. decembra 2021. godine naveli da su “tokom prijema lica na stručno osposobljavanje u Općini Ilidža, pri jednakim uslovima prednost imala lica koja pripadaju ili su djeca navedenih kategorija”.

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da “kroz realizaciju svih projekata vode računa i prednost prilikom dodjele istih” imaju pripadnici kategorija iz obećanja, uključujući javni poziv poslodavcima za podsticaj zapošljavanja novih uposlenika, javni poziv za podsticaj  samozapošljavanja, javni poziv za sufinansiranje obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije  za javne ustanove i poslodavce, kao i javni poziv za samozapošljavanje gdje su ove kategorije prepoznate kroz kriterije kao teže upošljive kategorije.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!