Započeto

Program direktnog finansiranja liječenja, stambenog zbrinjavanja i zaštite socijalno ugroženih ratnih vojnih invalida, boraca i porodica poginulih boraca

Opštine: Ilidža

Program direktnog finansiranja liječenja, stambenog zbrinjavanja i zaštite socijalno ugroženih pripadnika ovih populacija, kojima dugujemo život u slobodi, naša je obaveza koju ne želimo zanemariti niti na trenutak, jer govorimo o kategorijama koje zaslužuju naše apsolutno poštovanje i kontinuiranu brigu. Prepoznavanje najprioritetnijih potreba bit će naša vodilja u rješavanju njihovih poteškoća.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Prema izvršenju budžeta Općine Ilidža za 2021. godinu, za Program potpore boračkoj populaciji izdvojeno je 418.715,82 KM. U sklopu ovog programa sredstava su utrošena na Fond memorijala, izdatke za vojne invalide, ranjene borce i porodice poginulih boraca, fondaciju “Četvrta viteška”, sredstva za rad boračkih udruženja, te projekat sanacije elektrorasvjete Centralnog spomen obilježja Ilidža. 

Prema izvršenju budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu, za Program potpore boračkoj populaciji utrošeno je 507.612,06 KM. U sklopu ovog programa finansirani su Fond memorijala, izdaci za vojne invalide, ranjene borce i porodice poginulih boraca, fondacija “Četvrta viteška”, te izdvojena sredstva za rad boračkih udruženja. 

Posljednjim rebalansom budžeta za 2023. godinu za Program potpore boračkoj populaciji planirana su izdvajanja od 661.000 KM. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!