Započeto

Proaktivnost u rješavanju pitanja Vodozaštitne zone „Sarajevsko polje“

Opštine: Ilidža

Bit ćemo proaktivni u rješavanju pitanja Vodozaštitne zone „Sarajevsko polje“ s ciljem konačnog rješavanja statusa oštećenih građana vlasnika zemljišta, kao i pitanja kvaliteta zaštite područja zbog pitke vode. Ovim pristupom poboljšat ćemo javnu čistoću, uvesti dvolinijski način odvoza otpada, uređenje niša za kontejnere, uvođenje reciklažnih dvorišta i novih mjera koje će ohrabriti građane, ali i kompanije, na održivo upravljanje otpadom i reciklažu.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Sredinom novembra 2021. godine, nakon velikih poplava koje su pogodile općinu Ilidža, održana je Tematska sjednica Općine Ilidža na kojoj je razmatran problem vodozaštitne zone, a koji je općinski načelnik prezentirao Vladi Kantona Sarajevo te su usvojeni zaključci koji će “biti realizirani u narednom periodu a za cilj imaju rješavanje problema i izazova vodozaštitne zone na području općine Ilidža” stoji u dopisu Općine Ilidža Istinomjeru, zaprimljenom 12. decembra 2021. godine.

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da su u proteklom periodu uzeli učešće u izradi novog nacrta odluke o vodozaštitnim zonama u Kantonu Sarajevo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!